Hop is hip. Bier is booming. Elk weekend is er wel ergens een bierfestival en in toprestaurants bestel je bijna net zo makkelijk een bierarrangement als een wijnarrangement bij het menu. In de afgelopen jaren is het aantal brouwerijen en bieren op de Nederlandse markt explosief gestegen. Nog nooit viel er zo veel te beleven. Dat is leuk en ook lekker, maar het maakt het er niet eenvoudiger op om een goede keuze te maken. 

Dit boekje helpt je om de wondere wereld van bier te ontdekken. Je kunt lezen hoe de belangrijkste grondstoffen de smaak van bier beïnvloeden en wat er tijdens het brouwen gebeurt. Je leert waar je op moet letten bij het proeven van bier. Natuurlijk staan we stil bij de belangrijkste biersoorten, in welke glazen die het best tot hun recht komen, wat je erbij zou kunnen eten en hoe je verantwoord van bier kunt genieten.

Je zult merken dat met de kennis die je via dit boekje opdoet, het proeven van bier steeds interessanter wordt. Ook zul je het werk van de brouwer beter begrijpen en nog meer kunnen waarderen.

Als je Ik weet wat van bier uit hebt, weet je al een heleboel. Je bent dan klaar voor je eerste bierexamen. Wil je je verder verdiepen in bier, dan kan dat via de opleidingen van StiBON. Uiteindelijk leiden die tot het internationaal erkende diploma DOEMENS Biersommelier. Hierover kun je meer lezen op www.stibon.nl

Ik hoop dat je net als ik met de kennis die je opdoet nog meer van bier zult genieten, als hobby of in je werk.

Proost,

Henri Reuchlin