SCHROEFDOP ALLEEN
VOOR GOEDKOPE WIJN?

Vroeger werd de schroefdop alleen voor voordelige wijn gebruikt.
De toepassing van de schroefdop voor wijnflessen is ontstaan doordat goede,
‘echte’ kurken schaars en dus kostbaar waren.
Bij het gebruik werden de voordelen van de schroefdop ontdekt.

VOORDELEN VAN EEN SCHROEFDOP

SMAAK BLIJFT LANGER FRIS EN FRUITIG

VEEL MINDER KANS OP 'KURK', WIJNFOUT VEROORZAAKT DOOR GEBRUIK VAN SLECHTE KURKEN.

MAKKELIJK TE OPENEN EN TE HERSLUITEN.

Voor bewaarwijnen die zich in de fles moeten ontwikkelen geven veel wijnmakers nog altijd de voorkeur aan goede echte kurken. Die laten een minimale hoeveelheid zuurstof door waardoor de wijn in de fles zich kan ontwikkelen. Een schroefdop laat geen zuurstof door en dus zal de ontwikkeling veel langzamer verlopen. Sommigen vinden een kurk chic staan.