Online studietool: zo werkt het

Welkom bij de online studietool, je hulp om alle informatie uit Ik weet veel van wijn, het wijncursusboek op SDEN-niveau 3, op een interactieve manier onder de knie te krijgen. 


Om het wijnbrevet te halen, het wijnexamen op SDEN-niveau 3, moet je veel over wijn weten. Onder andere over wijngebieden. Zeker als je die landen of gebieden nooit hebt bezocht, kan dat lastig zijn. Droge stof. Deze online studietool maakt het leren van wijnfeiten overzichtelijker, leuker, levendiger en makkelijker. Met de interactieve blinde landkaarten kun je al klikkend de ligging van wijngebieden repeteren en jezelf antwoord geven op vragen over onder andere het heersende klimaat, de aangeplante druivenrassen, belangrijke appellaties en veel voorkomende wijnstijlen. Klik op een button en je ziet vanzelf hoe het werkt. 


Maar, let op. Deze online tool is een hulp bij het studeren. Het bevat níet alle informatie die je moet beheersen voor het wijnexamen op SDEN-niveau 3. In de online tool vind je verwijzingen naar de pagina's in het boek waar je meer over het onderwerp kunt lezen. 


Verder kun je via deze tool de druivenoverzichten uit het boek (blz. 36 t/m 43) en het proefformulier van blz. 218 downloaden. 


Veel succes & plezier ermee.